2018-04-11 12:53:58• hírek • Bede Emőke

Véget ért a tavaszi szünet: újra iskolapadban a diákok

Románia minden más tanintézményéhez hasonlóan Szatmár megyében is újra becsengettek, ugyanis véget ért a tavaszi vakáció.

A legközelebbi vakációra június 16-ig kell várni, ekkor azonban több hónapra elfelejthetik az iskolát a diákok, ugyanis legközelebb csak szeptember 9-én kell táskát vegyenek a hátukra.
 

Más helyzetben vannak azonban a tizenkettedik és a nyolcadik osztályosok. A legnagyobbaknak május 25-ig tart az oktatás, az általános iskolák végzősei pedig június 8-ig járnak iskolába. A második, negyedik és hatodik osztályosok országos felmérőjét május 7-e és 24-e között tartják.
 

Ami az érettségit illeti, az első megmérettetésre június 25-ig kell várni, ekkor román nyelv és irodalomból adhatnak számot tudásukról a diákok. 26-án következik a magyar nyelv és irodalom, majd egy nappal később a profilnak megfelelő kötelező tantárgy. Az írásbelik sorát az opcionális tantárgyból tett vizsga zárja, a fellebezések utáni végleges eredményeket pedig július 9-én függesztik ki. Az idei próbaérettségi eredményei alapján a matematika fogja a legnagyobb fejtörést okozni a diákoknak, azonban még van néhány hónapjuk, hogy bepótolják a hiányosságokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: